Sivut

tiistai 31. heinäkuuta 2012

JIPII :DDD

Nyt olen saanut onnistuneesti blogini ulkoasun päivitettyä kokonaisuudessaan. Ja kyllä näyttää ihan hyvältä... omasta mielestä ainakin :) Tästä sitten vaan eteenpäin, kohti uusia kuvallisia päivityksiä!

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Löytäähän sitä, kun etsii :)

Minä katselen aina ihaillen toisten kauniita, taidokkaita blogeja, jotka näyttää juuri siltä kuin niiden pitää... Harmittelinkin itsekseni, kun tätä blogia loin, että miksi en noista taustoista, ym. löydä mieleisiäni ja miksi sitten pitää oikeasti valita sellainen juurikin niin valmiin näköinen konsepti kuin olla voi..! Ei minun blogissani kai varsinaisesti mitään vikaa ole ollut alusta astikaan, mutta jotenkin vaan... en tiedä, mikä siinä mättää!
Joten siis, etsintä käyntiin ja nyt olen onnistunut löytämään siis useammankin sivun, joilla on hiukan kauniimpia (edelleen siis jonkun toisen tekemiä, valmiita) ratkaisuja, ja joissa voi yhdistellä  monenlaisia elementtejä blogiin, saaden sen näyttämään juuri siltä miltä haluan... Mutta juuri nyt ei ole aikaa sen enempää perehtyä noihin systeemeihin, kun työt kutsuvat...

APUA! Menin sitten onnistuneesti jo tallentamaan jonkun taustan tänne blogiini, ja nythän se vasta kauheelta näyttääkin... äärettömän sekava ja karmea värien, kuviointien, reunusten ja tekstien EPÄ-SINFONIA... KÄÄK!!! Täytyy kuitenkin priorisoida, ja lopettaa tämä, että ennätän töihin. Siispä jatkan kun ehdin ja teen blogistani sitten entistä ehomman...

...I HOPE :D

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Korttikokeiluja...

Tässä pari korttia lisää, kun sain vihdoin nämäkin kuvattua...


Pieni kaksiosainen onnittelukortti, sävyltään lila-vanharoosa
Isompi kaksiosainen onnittelukortti, taite yläreunassa, sävyltään beige-kulta
Värikäs onnittelukortti, korttipohja harmaa

Samaa sarjaa vol. 2... :D

Tilauksesta koruilu on aina yhtä jännittävää... Varsinkin, jos tehtävänä on jotain ihan uutta, eikä esimerkiksi jatkoa johonkin aikaisemmin tehtyyn koruun (se onkin yleensä ihan helppoa... jos sattuu olemaan vielä samoja helmiä jäljellä). "Olenko ymmärtänyt tilaajan toiveet oikein? Pitääkö hän korusta, jonka teen? Entä, jos e pidä... Teenkö uuden, vai unohdetaanko koko juttu?"

Tilauksesta tehtyjä korusettejä minulla on aika vähän, koska yleensä ne ovat nimenomaan sellaisia settejä, joissa on ollut jo jotain valmista ja "lisäosia" kaivataan. Olen kuitenkin tehnyt pari settiä tilauksesta, joten ne näyttävät nyt tältä...



Kirkkaista särölasihelmistä tehdyt rannekoru ja korvikset tilattiin aikaisemmin samanlaisen, pinkeistä särölasihelmistä tehdyn setin mallin mukaan. Tilaaja antoi vielä lisätehtäväksi suunnitella settiin sopiva kaulakoru. Tämän jälkeen tein samanlaisen setin toisenkin ja vielä rannekoru-korvis -setin erikseen (tietysti ensimmäisen setin tilaajan luvalla.)
Joululahjaksi tilattu vaijerikoru ja korvikset. Violetti oli väritoive :)
Joulunpunaista pienistä siemenhelmistä ja lasibiconeista :D Kaulakorussa ei ole lukkoa ja se on suunniteltu siten, että sen voi "solmia ja kieputella" kaulaan miten haluaa, tilanteen mukaan. Rannerengas on tilaajan toiveesta pujoteltu MemoryWire -vaijeriin.
"Korurasiasta puuttuu violetit korut kokonaan"... Siispä suunnittelin sellaiset. Kaulakorussa toispuoleinen malli, edessä salpalukko, johon kiinnitetty iso violettisävyinen akaattiriipus (tämäkin löytynyt Helmetin kirppikseltä), helmet lasia. Rannerengas jälleen tilaajan toiveesta pujoteltu MemoryWire -vaijeriin.
"SUUTARIN LAPSEN KENGÄT"... :D Eli siis nämä korut suunnittelin ja näpersin varta vasten itselleni!!! En oikeastaan mitään syytä varten edes, mutta halusin vihreät korut, jotka ei olisi liian hienot, mutta joita voisi kuitenkin pitää muuallakin kuin kauppareissulla... Siispä syntyi tällaiset pienistä aventuriinipyörylöisistä ja vuorikristallinugeteista.
"MUTKIA"... Tämä kuvassa näkyvä nimenomainen setti on tilaustyö-kopio, mutta omasta korumallistani. Siis tämä setti on kopio jo aikasemmin tehdyistä samanlaisista koruista (ilman korviksia, jotka muuten on tehty "Moukari" -mallilla tilaajan pyynnöstä)... Molemmat samanlaiset setit meni samalle tilaajalle :D
Toiveena yksinkertaista, maanläheistä, vihreää... Ja sitähän tämä on! Vihreitä kivipyörylöisiä (kiven nimestä ei tietoa) ja vaaleanvihreitä lasibiconeja. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunis ja tilaajansa mieleen :D
Sitten tulikin jatkotoive edelliseen... Eli rannekoru samaan sarjaan :D

Samaa sarjaa vol. 1... :D

Kuulutko niihin, joiden kaapit ja laatikot on pullollaan kivoja korviksia, kaulakoruja, rannekoruja ym., jotka näyttävät ihan hyvältä niin kauan kun ovat yksinään..? Esimerkiksi lahjaksi saatuja koruja, elleivät ne ole jotain yksinkertaisia (esim. hopeisia kaulaketjuja riipuksineen), saattaa olla huomattavankin hankalaa käyttää, kun omista varastoista ei löydy juuri sopivia pareja niihin... Hmmm... Itse omistan koruja jos jonkinlaisia, ja tämä ongelma vaivaa aika ajoin, kun kaikki kauniit koruloiset vaatisivat korulaareista päästä käyttöön, mutta ei ole oikein sellaisia vaatteita, joiden kanssa niitä käyttää, saatika muita koruja niitä täydentämään :/ Tämä seikka innoittaa minua välillä suunnittelemaan ja näpertelemään korusetin, joka sisältää samaa sarjaa tai ainakin samanhenkisiä koruja korviin, ranteeseen ja kaulaan... :D

Tässä olisi kuvia koruseteistä, joita olen suunnitellut ihan muuten vaan, en siis tilauksesta, vaan ilman mitään erityistä syytä... Osa löytyy edelleen "koruvarastostani", osan olen myynyt niitä tarvitseville ;)


"MUSTAA JA HARMAATA"... Pitkä, lukoton kaulakoru, joka yhdistyy edessä isolla antiikkihopeoidulla metallihelmellä. Pieniä mustasisustaisia siemenhelmiä; mustia, kierteisiä lasihelmiä ja laavakiveä.

Turkooseja särölasihelmiä ja turkoosia picasso-jaspista.
Vihreä, toispuoleinen kaulakoru, jossa iso akaattikukka toimittaa lukon virkaa. Helminä kristallihelmiä, pieniä kivihelmiä ja isompia, vihreitä säröakaattirondelleja. Tähän settiin ei tullut tehtyä rannekorua ollenkaan.
Labradoriitin kauneus on saanut minut haukkomaan henkeäni siitä saakka, kun ostin ensimmäisen "labbisnauhani" Helmetin kirppikseltä. Tässä setissä labradoriitit ovat kolikoita ja niiden välke näkyy vain yhdessä kivessä (siinäkin aika huonosti). Kivien välissä pieniä hopeoituja välihelmiä ja kirkkaita (AB) kristallirondelleja.
Tässä sitten setti, jossa on ne ensimmäiset ostamani labradoriiti :D Välissä muutama musta lasihelmi ja rannekorussa myös pari mustaa kristllihelmeäkin. Välihelminä hopeoidut helmet ja antiikkihoipeanväriset helmihatut. (Tähän settiin tein myöhemmin myös korvakorut, joissa oli samanlaiset mustat kierteisesti hiotut kristallit, kuin rannekorussa sekä välihelmet ja helmihatut.)
Simpukkarenkaita, vuorikristalliapyöreinä helminä ja nugetteina ja hopeoituja metallirenkaita. (Tämä setti tuunattiin myöhemmin kaulakoruun laitetulla kissansilmälasisella, turkoosilla sydänriipuksella. Laitoin myös lukon kaulakoruun, koska se lyheni hiukan sen jälkeen kun jouduin ottamaan pari simpukankuorirengasta muuhun käyttöön ;) (piiiitkä juttu)... Mutta siispä, sen jälkeen tein tähän settiin myös korvakorut, joissa oli turkooseja kissansilmälasihelmiä ja vuoriristallinugetit... Setin "ostaja" oli tosi tyytyväinen, riipus oli hänen omansa :D)
"MUTKIA"... Labradoriittikolikoita ja hopeoituja, mutkaisia putkihelmiä. Ah, kauniita... vaikka hohde näkyykin vain pikkiriikkisen parissa kivessä :D (Myös tähän settiin on tehty korvakorut myöhemmin, mallia "Moukari", mutta pyöreiden kivien sjaan niissä roikkuu tietysti labradoriittikolikot.)
Helmiäispintaisia simpukankuorihelmiä (hopea ja tummanharmaa), kirkkaita kristallirondelleja, musta-valko-harmaita kiviä ja kristalli-välihelmiä.

Onkohan minulla jokin musta-harmaa -kausi??? Onneksi nuo parit piristysruiskeet, turkoosista ja vihreästä :D

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Jotain muuta kuin koruja :)

Koruilun lomassa olen huomannut, että korujen tekijät harrastavat yleensä käsitöitä ja askartelua enemmänkin. Itsekin neulon ja virkkaan jonkin verran, mutta se on enemmän kausittaista ja tulee kovissa puuskissa... Silloin pienellä aikaa voi syntyä paljon kaikkea! Mutta kun puuska menee ohi, ei synny oikeastaan mitään. Ja taivas, jos jotain on sattunut jäämään kesken innostuksen yhtäkkiä lakattua... Se ei meinaa sitten valmistua koskaan! Ja nyt siis ei ole sellainen "puuska" menossa, joten puikoilla ja koukuilla ei synny mitään :/
Noh... Aika monet koruilijat tekevät siis kortteja ja niitä aikani ihasteltuani olen uskaltautunut kokeilmaan minäkin. Paljon en ole vielä saanut aikaiseksi ja mun kortit on "mestareiden" upeisiin luomuksiin verrattuna kuin alakoululaisen tekemiä (kaikella kunnioituksella pieniä koululaisia kohtaan, koska itsellänikin on kohta sellainen :D)! Kuitenkin uskaltaudun nyt esittelemään jukisesti muutaman tekemäni onnittelukortin, jotka siis on tehty ihan vaan harjoittelumeiningillä, sen kummemmin niitä kenellekään tarkoittamatta. Katsotaan, tuleeko tästä mitään pidemmän päälle... Ainakin itse päätin, että en kovin montaa valmiskorttia enää osta, vain jos kortissa on sellainen kuva tai miete, joka on saatava sellaisenaan omaan korttiin ;D


Vihreäsävyinen, pieni, kaksiosainen onnittelukortti. Tämä on ensimmäiseni :D
Kaksiosaiset onnittelukortit, perhosia ja kukkia -teemalla. Vasemmalla kullanväriset teksti ja reunat, oikealla hopeanväriset.
Yksiosaiset onnittelukortit.
 Kuvat ovat hiukan harmaasävyisiä... Otettu kännykän kameralla, jossa ei ihan tuo laatu ole kuitenkaan oikean kameran tasoa. Tässä ei ole ihan kaikki kortit, joita olen tehnyt. En vaan ole älynnyt ottaa muutamista kuvia millään zoomilla. Joten niitä sitten päivityksissä myöhemmin :)

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Uusimpia koruloisia...

Töissä koruja tulee "esiteltyä" aina silloin tällöin (=vien "varastokorut" laatikoihin pakattuna töihin ja työkaverit saavat sitten vapaasti katsella niitä). Pari viikkoa sitten vein taasen koruloiset töihin ja muutaman päivän jälkeen laatikot olivat keventyneet muutamalla korvisparilla ja rannekorulla :D Kivaa, että näperrykset ovat muidenkin mieleen, koska minä en millään ehtisi siis itse omalla "korukulutuksellani" käyttää niitä kaikkia ;) Sen lisäksi siis, että korut ovat esillä ja vapaasti ostettavissa, niin usein ne saavat aikaan kommentteja "Joo-o, tää olis ihan kiva, mutta tää juttu tässä ei sovi mulle. Voisko tästä tehdä hiukan erilaisen mallin?", "Tässähän on kiva koru, mutta liian lyhyt/pitkä. Voisko sitä muokata jotenkin?" tai "Kivat korvikset! Voisitko tehdä näihin sopivan rannekorun?" Ja yleensä melkein kaikki käy, mikäli materiaaleja ym. löytyy!
Siispä, viimeksi "koruesittelyn" jälkeen tilattiin seuraavanlaisia koruloisia (tässä pari, koska muutama koru on vielä kesken)...

Aikaisemman "YÖKKÖ"-korun mallista poistettu bling blingit... Eli siis onyxia ja antiikihopean väristä korumetallia.
Toiveena kirkasta ja vaikka jotain roikkuvaa ranteeseen (siis sitä bling blingia)... Siispä kaksi vaihtoehtoa, joista toisessa hopeanväristä ja toisessa hopeoitua ketjua sekä kirkkaita särölasihelmiä.

Näiden lisäksi on syntynyt korupajalla muutakin ja tässäpäs kuvia niistä...

Viininpunaisia helmiäislasihelmiä, pieniä luumun värisiä lasihelmiä ja hopeoituja välihelmiä. Riipus antiikkihopeanvärinen kukka (Helmetin kirppikseltä)
Beigen värisiä simpukankuorirenkaita ja kirkkaita lasihelmiä sekä antiikkikuparin värisiä korulinkkejä.
Nilkkakoruja (joita olis varmaan kannattanu käyttöaika huomioon ottaen tehdä hiukan aikaisemmin kesällä tai jopa jo keväällä)... Mutta näissä siis hopeanväristä ketjua, pieniä harmaita makeanvedenhelmiä ja kirkkaita (AB) kristallirondelleja. Ylempi kimaltelee kauniisti omassa nilkassa :)

Onyxia ja korumetallia
Viininpunaisia makeanvedenhelmiä

Lupaan, seuraavassa päivityksessä jotain ihan muuta kuin koruja :D

Rannerenkuloisia

Korujen teko on vienyt minut aivan totaalisesti mennesään ja korut on aivan ihania. Jännä juttu kuitenkin, että itse käytän tosi vähän koruja! Olen tehnyt omaan käyttöön vain pari korusettiä tarpeen mukaan. Muuten mulla on vaan yksittäisiä korvispareja, joita olen ottanut valmiiden korujeni varastosta joskus hyvinkin pitkin hampain omaan käyttöön. Jotenkin ei vaan tule käytettyä... kun töissä ei voi/saa ja kotosallakaan ne eivät ole kovin hyvä idea, kun 1,5-v poika niistä riuhtoo...... ;)

Joka tapauksessa, tässä seuraavassa kuvapläjäyksessä on sen tyylisiä rannerenkuloita, joita voisin itsekin käyttää jatkuvasti, useempaakin kerrallaan... jos siis käyttäisin! (Pari samalla tyylillä tehtyä löytyy jo ensimmäisestä päivityksestä.) Kaikista löytyy säätöketju, joten renkaat käyvät monen kokoiseen ranteeseen!

Löydätkö oman suosikkisi ;)


Turkoosi-ruskeita (10mm) lasihelmiä
Musta-punaisia (8mm) lasihelmiä
Ruskeasävyisiä (10mm) lasihelmiä
Kirkkaita (8mm) särölasihelmiä ja välissä turkooseja pieniä siemenhelmiä
Pinkkejä (10mm) lasihelmiä
Aqua-terra jaspista
(Tuli)kirsikkakvartsia
Isoja simpukankuorinugetteja
Kukanmuotoisia lasihelmiä
Turkooseja, marmorikuvioituja lasihelmiä ja metallirondelleja

Koruja ja koristeita tärkeisiin tavaroihin :D

On tullut tämän vuoden aikana näperreltyä muutamia avainkoruja ja avaimenperiä (tai laukkukoruja, mikäli siihen tarkoitukseen tällaisen haluaa). Lisäksi ns. kännykkäkoruja olen tehnyt, ja nehän ovat oiva merkki myös kameraan tai muistitikkuun :D
Tässäpä siis kuvia muutamista...

Säröakaattia ja värjättyä jadea (pink), sekä hopeoituja renkuloisia
Harmaata... Marmorikuvioituja lasihelmiä, hopeakvartsia ja antiikkihopean värisiä metallihelmiä
Pinkkiä... Marmorikuvioituja lasihelmiä, simpukankuoririnkuloita ja vuorikristallia
Ruskeaa... Ruskeita kivihelmiä ja ruskeansävyisiä lasihelmiä

Vihreää... Kelta-vihreitä särölasihelmiä ja vihreitä cloissone-tynnyreitä
Vihreää... Marmorikuvioituja lasihelmiä ja antiikkihopean värisiä metalliperhosia
Punaista... Säröakaatteja, värjättyä jadea (pink), hopeoituja rinkuloisia ja metallilangasta kieputeltu sydän
...ja mustaa... Savunharmaita (morion) sekä mustia (jet) kristallirondelleja, musta akaatti ja hopeanvärinen metalliriipus
Kännykkäkoristeita...
...lisää...
...vielä yksi...
...ja vielä pari :D