Sivut

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Mitä maksaa käsintehty..?

No juu... otsikko ei paljon nyt kerro, mutta selvennystä asiaan tulee tekstissä :)
Minä siis teen korujen ja muiden käsitöiden ohella kortteja, milloin enemmän, milloin vähemmän kerrallaan ja yleensä vain huvikseni/malliksi, jos joku vaikka kiinnostuisi... Materiaalieja olen ostanut monenlaisia pikkuhiljaa, koska yllättävää kyllä, paperi maksaa aika tavalla, varsinkin jos sitä on vähänkin käsitelty... No sitten minä käsittelen sitä lisää ja saan aikaan monenlaisia väkerryksiä (kuka tykkää, kuka ei). Samalla kun kortteja askartelen koitan miettiä aina, millähän hinnalla näitä korttejani möisin, jos joku haluaisi ostaa!? Juu-u, paperia omistan jos jonkinlaista ja muitakin materiaaleja, ja niiden hinnat voi olla kalliitakin, mutta tulee huomata, että monestikin esimerkiksi yhdestä paperista saan materiaalia useampaankin korttiin, tarra-arkissa on aineksia monenlaiseen malliin ja erilaiset kimalleliimat sekä kristallit ovat yllättävänkin riittoisia, vaikka ostettaessa joutuisi kukkarosta tyhjentämään koipallotkin kassaneidille...

Sitten tullaankin välineisiin... En uskalla edes arvailla erilaisten välinehankintojen kustannuksia, jos lähtisin sille linjalle, että joka malliin, vuodenaikaan ja juhlaan tulisi saada omat leikkurinsa, kohokuviointiarkkinsa, leimasimensa yms. SE NIMITTÄIN MAKSAISI PALJON!!! Siispä olen sijoittanut koko "korttiurallani" vain kahteen pieneen leikkuriin (siis pieneen, koska nää ei todellakaan ole mitään "bigshoteja") ja yhteen reunaleikkuriin, noin kymmeneen leimasimeen ja kolmeen isoon sekä neljään pieneen mustetyynyyn... Näiden lisäksi omistan VAIN lyijykynän, viivottimen ja parit kunnolliset sakset, sekä ilmeisesti jumalattoman hyvät hermot ;) Kyllä, leikkaan siis todellakin kaikki kuvioni itse (muutamia olen ostanut valmiina alan kirppikseltä ja niistäkin muutamista olen pyrkinyt piirtämään hyvät ja moneensopivat mallit itselleni pahville, jolloin voin käyttää niitä edelleen muihinkin papereihin alkuperäisten loputtua)... OLEN VARMAAN HULLU KUN NÄIN TEEN... itse asiassa olen äärettömän pihi tässä asiassa. Siis omistan varmaan useamman sadan edestä helmiä ynnä muita korutarvikkeita sekä muutamalla sadalla eurolla papereita ja muita korttitarvikkeita, mutta en henno ostaa välineitä, joilla työni helpottuisi ja mahdollisesti nopeutuisi :O

No sitten takaisin otsikkoon... Siis tässä tuleekin eteen minun henkilökohtainen ongelmani (sama mulla on myös korujen teossa), en vaan osaa harrastajana hinnoitella omaa työtäni... ajattelen aina, että "ostajahan pitää minua varmaan kiskurina" tai että "tekisinhän minä näitä, vaikka kukaan ei ostaisikaan"... (kuulenko hiljaisia myöntelyitä ja havaitsenko varovaisia pään nyökytyksiä..?) Siis, jos ostaisin kalliin laitteen (tai useamman), jolla saisin kauniita, siistejä ja monenlaisia koristeita sekä malleja kortteihin, sen kustannuksethan (osto-/käyttö-) kannattaisi laskea työhön, joka nostaisi ilman muuta valmiiden korttien arvoa, mutta kuinka kauan!!? Ja sitten, jos/kun minulla ei ole tuollaisia hienoja vimpaimia, vaan piirrän ja leikkaan kuvioni itse, pitäisikö valmiin työn olla halvempi?? Noh, tässäpä herääkin sitten kysymys, mikä on käsityön arvo? Paljonko maksaa täysin käsintehty (täysin on hiukan harhaanjohtava, koska esimerkiksi suuren osan paperiruusuista ja muista kukista ostan valmiina... ovat melko kalliita, mutta mielestäni kauniimpia kuin itsetekemäni)..? Paljonko maksaa aika, jota kuluu enemmän, saksilla leikatessa kuin leikkurilla sarjatyönä leikellessä?
Kun keksin vastauksen tähän, voin ehkä hinnoitella korttini uudelleen... Siihen asti hinnoittelen ne tasapäisesti vain ja ainoastaan MUTU-tuntumalla, ostaa sitten ken haluaa ja käsityötä arvostaa ;)


Tässä siis muutama yksilö, joita olen malliksi sekä omaksi iloksi ja ajankuluksi vääntänyt...

 Vielä on aikaa kesähäihin (voihan häitä toki viettää mihin aikaan vuodesta tahansa), mutta tällainen onnittelukortti syntyi malliksi hääparia onnittelemaan.

Tämän kortin teemasta ja tekstistä mieleeni nousee muutamakin käyttötarkoitus... Itse ajattelin ensin, että tämä kävisi onnittelukortiksi valmistuvalle, nimenomaan pojalle/nuorelle miehelle, mutta lisäksi tätä voisi käyttää myös onnittelukorttina ripillepääsyn johdosta (ja edelleen jostain syystä ajattelen, että nimenomaan pojalle), tai vaikka eläkkeelle jäävälle tai työpaikkaa vaihtavalle :)
Mitäs arvelette???


Sitten muutama tekstitön, joiden käyttötarkoitus on täysin antajan mielikuvituksesta ja ajatusmaailmasta kiinni! Olen kuitenkin varautunut, että näihin tekstit tulevat myöhemmin, joko päätän ne itse tai sitten mahdollisesti jos joku kortin haluaa ostaa, voidaan teksti lisätä hänen toiveestaan :)


Kuvausrekvisiittana toimi tällä kertaa äidiltä saamani naistenpäivänruusu. Hän oli saanut ruusun omalta esimieheltään, mutta koska vanhempani lähtivät viikonloppuna pitkälle matkalle, hän antoi kukan minulle ja toivotti hyvää naistenpäivää :) Kuten näkyy, kukka on kyllä siis kuivahtanut jo, mutta kauneus ei ole kuitenkaan kadonnut :D

12 kommenttia:

 1. Matka jatkuu kortti on ihana!! ja ite ajattelisin juurikin eläkkeelle jäävälle tai työpaikkaa vaihtavalle. Toi kortti nyt jotenkin sykähdytti mua :D ps.jos joskus muistutat niin voisin antaa lainaan ne muutamat leimasimet mitä mulla on. Ja sit olis yhtä paprua millä en ite tee mitään.. Muistutteles :)

  VastaaPoista
 2. Aivan uskomattoman kauniita kortteja! Ihailua lisää entisestään vielä se, että kerrot tekeväsi ja leikkaavasi kaiken itse <3

  Toivottavasti uskallat pyytää näistä arvoisensa hinnan.. Siksi upeita ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Kaisa :)
   Tokihan muutamia pieniä virheitäkin aina löytyy, kun itse tekee mahdollisimman paljon alusta loppuun asti. Minä olen kuitenkin aina vain ajatellut, että onpahan sitten ainakin käsintehdyn leima jokaisessa... toivottavasti mahdolliset ostajatkin ajattelisivat sitten samoin ;)

   Poista
 3. Nuo sinun korttisi on kyllä todella kauniita. Sopivasti koristeita, ei mitään liikaa !
  Sama ongelma on minullakin en osaa mitenkään vaatteitani hinnoitella, sen takia kaikki jää omaan kaappiin.... ja se "pursuu" :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniita kortteja:-)
  Hinnoittelu on kyllä vaikeaa oli sitten kyseessä korut tai kortit!

  VastaaPoista
 5. Käsityön hinnoittelu on kyllä hirveän vaikeaa. Monet sanovat että hintoja nostamalla saa toisaalta enemmän myydyksi (kun tuotteista tulee silloin "tavoitellumpia") ja imagoa paremmaksi. En silti itsekään osaa hinnoitella korujani tarpeeksi ylös. Hienoja kortteja, en itse osais noin upeita tehdä kun hädin tuskin sakset pysyy käsissä! ;)

  VastaaPoista
 6. Tässäpä nähdään, että tekijä voi menestyä myös ilman välineurheilua. Tyylikkäät ja ryhdikkäät kortit - hyvä juttu on tuo tekstittömyys tai pikemminkin kustomointi asiakkaan tarpeen mukaan - se on nykypäivää - tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista... minä olen myös tuon tekstittömyyden positiivisen puolen huomannut, kun valmiskorteissa on monesti juuri se ongelma, että kuvat ja teksti eivät ollenkaan kohtaa ja vastaa tarpeeseen. Siksi siis itsekin noita tekstittömiä urakoin :)

   Poista
 7. Ihanaisia kortteja! Mulle on myös sanottu jonkin kerran, että voisin pyytää enemmän koruistani, mutta tuntuu olevan vaikea hinnoitella omaa ajankäyttöä. Koskapa tekee halusta eikä pakosta. Mutta sitten jos ja toivottavasti kun, olen homman oppinut, uskallan päästää hinnat irti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samanlaisia kommentteja kuullut olen useamminkin... toisaalta se tuntuu hyvältä, kun kuulee että joku arvostaa ja pitää tekemästäsi niin paljon, että olisi valmis maksamaan siitä enemmänkin :) Kun vaan uskaltaisi ne kommentit siirtää hinnoitteluunkin ;)
   Muutaman kerran olen saanut myös maksussa ylimääräistä, kun ostaja on ollut sitä mieltä, että hinnoittelu on alakanttiin... kyllähän se mukavalta tuntuu kun joku arvostaa :)

   Poista
 8. Kiitos kaikille ihanista kommenteistanne :)

  VastaaPoista