Sivut

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Pikkujouluja ja paketteja

Taas on se aika vuodesta, kun tontut kiertelevät ikkunoiden takana kurkistellen sisälle nähdäkseen kuka ansaitsee paketteja ja minkälaisia. Tänä vuonna, jos suunnitelmani toteutuvat, minun antamistani lahjoista löytyy entistä enemmän itsetehtyjä lahjoja. Puikot ovatkin jo jonkin verran kilisseet, mutta vielä ei niin hirveästi valmista ole. Myös koruja ja muita helmitöitä varten on materiaaleja tilattu, joten sikäli hyvällä mallilla, kunhan vaan ennättävät ajoissa tänne Suomeen ja sitä myöten pukinkonttiin asti. Viime päivinä olen myös kuljettanut omia valmiita korujani mukana useamminkin kuin kerran, joten mm. työkaverini ovat saaneet hankittua lahjoja sukulaisilleen ja ystävilleen.

Myös pikkujoulut herättävät ihmisten koruinnostuksen. Kimallusta ja säihkettä pitää olla, "jotain näyttävää, kiitos". Punaisia kysellään enemmän kuin tavallisesti ja etsitään myös "jotain joka sopii nimenomaan siihen ostamaani pikkujouluasuun, kun se on sellainen..." Juu-u, sanon minä, joka käytän itse aika vähän koruja, varsinkin itse tekemiäni, mutta ymmärrän silti ja otan tilauksia vastaan sitä mukaa kun niitä tulee. Istuinkin parina päivänä tuolla "pajallani" suunnitellen ja tehden koruja pikkujouluja varten, mutta myös muihin tarkoituksiin.
Tässä siis uusimmat tekemäni korut :

Rannerengas vuorikristallista ja hopeoiduista filigree-helmistä.

Rannerengas pyriittikuutioista ja laavakivestä, sekä Swarovski-bicone "smoked topaz"

 Punaisia pyöreitä kiviä, kristallirondelleja ja hopeoituja filigreehelmiä

"Joulun pisarat" - jade helmet, "ruby" sekä filigree-koristeosat

Helmiäislasihelmet

"Tyttömäistä" - punaista kangasnauhaa pikkujouluhengessä


Seuraavassa sitten helmien kierrätystä/tuunausta...
Sain jokin aika sitten äitini työkaverin lähettämän pussin, joka sisälsi aika monta kirkasta foliolasihelmeä. Toiveena oli saada näistä, vanhasta rannekorusta puretuista helmistä jotain uutta... Tarpeeksi kauan noita helmiä ihailtuani päädyin suht massiiviseen kieputusrannekoruun, johon lisäsin omasta (jo aika loputtomalta tuntuvasta helmivarstostani :D) muutaman 10mm valkoisen simpukankuorihelmen, hopeoituja filigree-helmiä, sekä strassirondelleja... Omasta mielestäni koru on todella kaunis... Mieleen tulee jää ja lumi, joten tähän talviaikaan se sopii ihan mallikkaasti. Toivottavasti tilaajakin on tyytyväinen :D

3 kommenttia:

  1. Upeita koruja, mutta kuvatkin tosi hyviä ja onnistuneita! :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita töitä,eniten tykästyin noihin Joulun pisarat-korviksiin:)

    VastaaPoista