Sivut

perjantai 21. syyskuuta 2012

Kuparia ja kieputusta

Minähän en osaa tuollaisia kieputtelujuttuja tehdä ollenkaan, oikeasti... En ymmärrä miten jotkut saavat kauniit kierteet ja ihania välilinkkejä, erilaisia koristeita ym. metallilangoista tehtyä. Minä en edes haaveile ostavani kukkarolleni yli-kallista hopealankaa, koska haaskaisin sen vaan pilalle menneisiin kieputtelukokeiluihin. Tavallisemmat, hopeanvärinen, hopeoitu ja perus kuparilanka saavat luvan nyt riittää...
...ainakin joksikin aikaa ;)
Olen nimittäin päättänyt, että harjoitus tekee mestarin (tai jos edes kisälliksi ylenisi tuosta oppipojasta, niin sekin olisi jo ihan hyvä). Edellisissä postauksissani oli nimittäin yhdet korvakorut, joissa oli kuparilangasta kieputeltu hauskat (vaikkakin yksinkertaiset) lenkurat simpukankuorihelmien alapuolelle. Nyt sitten päätin kokeilla lisää ja erilaisia juttuja, kun tuli ostettua sellainen pienoinen pohja, jolla kieputteluja voi tehdä helpommin. Kuitenkaan en saanut sillä omasta mielestäni tarpeeksi kivoja juttuja aikaiseksi, joten kieputtelin sitten ihan vaan käsipelissä ja pyöröpihtejä apunani käyttäen...
Ja siis tällaisia räpellyksiä sain aikaan... (ei ehkä kannata katsoa liian tarkkaan kaikkia kierteitä ja ns. saumakohtia ;D)

"KUPARIKORENTO"...
Kaulakoru kupariketjusta, vaaleankeltaisista vintage lasi- ja muovihelmistä. Riipuksena kuparilangasta kieputeltu sudenkorento. Lukon, joka jää korun ollessa kaulassa, oikealle puolelle, kieputtelin myös langasta. Alemmassa kuvassa tarkempi kuva sudenkorennosta :)

Tässä vielä muutamat korvakorut...


Ylhäällä vasemmalla: Kuparilankaa ja violetit mop-riipukset.
 ...
Ylhäällä oikealla: Putkihelmet (lucitea) ja kuparilangasta kieputellut kukat.
...

 Alhaalla vasemmalla: Vihreät lasihelmet ja kuparilangasta tehdyt kierteiset ripustuslenkit.
 ...
 Alhaalla oikealla: Olen aina ihastellut tällä tyylillä kieputeltuja korvakoruja. Sitten löysin Keijukeidas -blogista opastuksen, kuinka tällainen tehdään. Muutaman kerran sain kyllä vääntää ennen kuin sain kieputuksista edes siedettävät. Ensimmäiset taitavat jäädä kyllä omiin korviin :O


Ehkä näitä tulee tehtyä nyt sitten enemmänkin, kun tämä on oikeasti niin kivaa... kokeileminen meinaan ;) Vaihdan jossain välissä lankaa, hopeoituun, niin tulee vaihtelua :)9 kommenttia:

 1. Hienoja kieputuksia nää on, tuo sudenkorento on kaunis ja muutkin onnistuneet hyvin! Älä suotta väheksy taitojasi, nää on kauniita:)
  Ja kieputtelu on kyllä supermukavaa!

  VastaaPoista
 2. Sudenkorentoon on varmaan mennyt hurjasti lankaa :) nuo vihreät lasihelmikorvikset on herkut!

  VastaaPoista
 3. Minusta kieputuksesi ovat jo nyt oikein kauniita! :) Jatkoa odotellaan ;)

  VastaaPoista
 4. Wau! Herringbone on mun mieleen :) ja Korennossa on komea kieputus. Tykkään Korennostasi, koska siinä on muotoa puhtaimmillaan. Itse harjoittelen kolmatta vuotta koruilua, en usko koskaan olevani vamis - muttei se haittaa!

  VastaaPoista
 5. ja höpsis ettet muka osaa kieputtaa :) sudenkorento on ihana, ja korviksista nuo vihreät kaunottaret sekä herringbonet, siinäpä suosikkini :))

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihanista ja kannustavista kommenteistanne :D

  VastaaPoista
 7. Hei! Aloitin uuden blogin,tervetuloa kylään :)

  VastaaPoista
 8. Voi, miten ihanat korut! Ja kuten Outiriina tuossa jo mainitsikin, että kyllä osaat, kieputukset on tosi kauniit!

  VastaaPoista